Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Július

Itt a nyár. A Kedves Olvasók közül remélhetőleg sokan nyaralni is indulnak. Mindenkinek jár a pihenés. Nem árt kiszakadni az otthoni mókuskerékké alakított otthonból, kilépni a robottá lett teendők közül, eltávolodni minden megszokottól. Utána majd jó lesz hazaérkezni. Hazaérkezéskor új szemmel néz végig az ember az utcán, házakon, az otthonon és a feladatokon is. Szóval utazni jó. Egy kicsit kicserélődünk. Nem mindegy azonban, hova és hogyan utazunk. Az utazás minőségén fordul meg minden. Márai Sándor Füveskönyvében így ír erről:

„Nem szabad egyedül utazni. A magányos utazó kényszermunkát végez. Csak bizalmas és tapintatos társaságban szabad utazni. Egy érzékeny és fogékony lelkű nő, egy figyelmes és türelmes barát társasága megsokszorozza az utazás élményeit, fokozza a látnivalók színességét, segít megérteni mindazt, amit az út és a világ mutat. … Egyedül csak vánszorogsz a világon át, expresszvonaton és repülőgépen is.” Ismerek egy tudós professzort, aki későn nősült. Azt mondogatja: míg felesége nem volt, ő nem is tudta, milyen jó az utazás. Előtte is elutazott minden nyáron valahová – egyedül . Például Ciprusra. A repülőtérről taxival elvitette magát a szállására. Két hétig ott lakott, a szobájában olvasott. A nyaralás végén taxival visszament a repülőtérre. Erről hitte azt, hogy nyaralás. Aztán a társaság, a fogékony lelkű nő megsokszorozta az utazás élményét...

Egyedül vánszorgás – (jó) társaságban élmény. Maga a társaság teszi az utat élménnyé. 

Minden útra kelőnek és nyaralónak jó ha van biztosítása is. Ki tudja, mi történik. De erről már a Biblia beszél:

„Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki.” (Préd 4, 9-10)

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2019. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30