Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Április

Szeretek filmeket nézni. A képek sokszor az első perctől elvarázsolnak. Repülhetek a felhők felett napsütésben, alászállhatok zöld erdőkre a kamerával. Madártávlatból nézhetem a várost, vagy falvakat. Megnézhetek messziről egy utcát és bekukkanthatok egy házba, ahol emberek laknak. Látom az otthonukat, azt is, hogyan élnek. A jó filmek sok mindent megmutatnak az emberből. Veszekedést, elcsattanó pofonokat. Ahogy zsebkendőért nyúl egy síró nő. Szüleik torzsalkodását félelemtől tágra nyílt szemmel asztal alól néző gyerekeket. Egy gyalogost elgázoló autót. Látogatást a kórházba, egy haldokló mellett eltöltött utolsó pillanatot. Az utolsó lélegzet és egy elernyedt fej lehanyatlását. A kézmozdulatot, ami lecsukja a halott szemeit.

            Néha elképzelem, amint visszafelé szaladnak a képek. Vagy elindítok magamban egy filmlejátszót visszafelé. És láthatom, amint egy kéz megérinti a csukott szemeket és felnyitja őket. A lehajtott fej felemelkedik és aki eddig halott volt újra levegőt vesz. Valaki feláll egy fekvő ember mellől és kimegy a kórházból. Az elgázolt gyalogos úgy kel fel az aszfaltról, mintha egy autó segítené fel. A gyerekek szeméből eltűnik a pánikfélelem és kibújnak az asztal alól. Szüleik visszaszívják a szitok szavakat. Egy nő leteszi zsebkendőjét és felszáradnak a könnyei. A pofonokat nem az arcra csapják, hanem leemelik őket az emberről. Távolodnak az otthonok, a házak és az utca. Elhagyom a földi várost, repülve nézek vissza rá az erdő felett, míg végül megérkezem a felhők fölé a ragyogó napsütésbe.

Húsvét: Isten visszafele kezdte forgatni az idő kerekét, hogy Fia legyőzze a halált: „Halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai.” (Jel 1,18)

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2019. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30