Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

December

Ádvent: az Úr érkezése. Ézsaiás próféta egy ilyen ádventről, érkezésről számol be: „Ahogy az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza … ilyen lesz az én igém is.” (Ézs 55) A hó és az eső esik. Az Úr pedig érkezik. Ahogy az eső és a hó: lehull az égből. Tehetetlenül, mint az esőcsepp és a hópehely. Húzza lefelé valami hatalmas gravitáció, a szeretet. És nem fordulhat vissza, hogy majd inkább  máskor jövök. Nem mondhatja: én nem ide, vagy oda akarok hullani. A hó és az eső esik. Az Úr érkezik. Ahogy az eső és a hó: hull tehetetlenül a világba.

És hull észrevétlen a világba. Kinéz az ember az ablakon és megállapítja: esik. Aztán teszi a dolgát. Ha mennie kell esetleg kabátot vagy esernyőt vesz. Ennyi. Az eső és a hó pedig hull észrevétlen a világba. Az Úr is érkezik. Ahogy az eső és a hó: lehull Ő is észrevétlen. Nem is törődnek vele, hogy itt van. Annyira kicsi szemekben hullik, mit számít az az embernek.

Az eső és a hó pedig esik. Az Úr érkezik. Ahogy az eső és a hó: hull pusztulásra a világba. Alighogy leér a földre máris eltapossák. Nagy, vastag autó kerekek az utakon. Cipők és csizmák a járdán. Alighogy érinti a földet, máris tiporják bele. Teszik hólapátra, mert útban van. Elvezetik csatornákba: ne álljon itt. Söprik, sózzák, terelik. A hó és az eső pedig csak esik. Az Úr érkezik: tehetetlenül, észrevétlen, pusztulásra.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2019. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30